FICTIE

Elke dag bezoekt de tienjarige Fleur haar grootouders die in ‘Achterland’ wonen, een klein landelijk dorp waar de tijd lijkt stil te staan. Samen met haar onafscheidelijke hond Sep zwerft ze er door akkers en bossen en leert ze er omgaan met elk seizoen. Maar bovenal zijn daar opa en oma waarmee Fleur een innige band heeft. Op een dag wordt oma ziek en zou naar een ziekenhuis moeten. Maar daar is opa niet voor te vinden. Opa wil oma zelf verzorgen. Een tijdje gaat alles goed tot oma en opa besluiten naar een home te verhuizen. Fleurs wereld stort in. Patricia beleefde dit verhaal bijna op dezelfde manier toen ze enkele jaren geleden haar ouders in een home moest laten opnemen omwille van beginnende dementie bij haar moeder. Haar dochter, die model stond voor Fleur is nu zelf referentie-persoon dementie en werkt dagelijks met personen met dementie, Alzheimer en Parkinson. Gaatjesoma is een gevoelig, maar hoopvol boek over de onvoorwaardelijke liefde tussen kleinkinderen en grootouders, mens en dier.
Voor dit boek illustreerde Melissa Muys de cover.

Het boek wordt uitgegeven bij C. de Vries-Brouwers te Antwerpen/Rotterdam

'Heikje Heks en het geheim van Betkin' is een fantasieverhaal met geschiedkundige inslag over het gekke heksje Heikje dat samen met haar twee mensenvriendjes Melleke en Dieter op zoek gaat naar Betkin, de dochter van Tanne up Teycken. Tanne, alias Anna Scoocx heeft echt bestaan. Zij werd op 10 januari 1596 (eind zestiende eeuw) op de grote markt van Dendermonde als heks verbrand. Zij was onschuldig. Heikje heks gaat op zoek naar haar dochter Betkin, die na de dood van haar moeder vogelvrij werd verklaard.In dit nieuwe spannende verhaal van de kleine heks, die recht wil laten zegevierenspeelt ook Reinout van de Vier Heemskinderen, en zijn beroemde paart Beiaard een opmerkelijke rol.

Cover en illustraties zijn van beeldend kunstenaar kunstenaar Melissa Muys, eveneens uit Dendermonde.

Het boek wordt uitgegeven bij Ganda Boeken Laarne.

 Tijdens een reis in Oostenrijk bezoekt vioolbouwer Luc Deneys het nazi werkkamp Ebensee. Aan de ingang van de 5de tunnel vindt hij op de grond houtsplinters afkomstig van de toegangspoort. Hij neemt ze mee naar huis en bergt ze op in een glazen kast.

Maanden later, tijdens het bouwen van een nieuw instrument, besluit hij de houtsplinters als tranen in het  de viool te verwerken. Hij zal ze inwerken in het bovenblad op de plaats waar de ziel moet komen, als symbool voor de duizenden slachtoffers die in de concentratiekampen zinloos werden vermoord. Met het bespelen van de viool zullen de zielen eindelijk een thuishaven vinden. Hun doelloos dolen zal hen naar het licht brengen, waar zij in alle rust de eeuwigheid, en tegelijkertijd de onsterfelijkheid kunnen ingaan.

Geschaafde zielen is een verhaal dat zich afspeelt in de schaduw van WO II.

Het boek wordt uitgegeven bij Les Illes  -  http://www.lesiles.be/